In de winterperiode heeft je lak het soms zwaar te verduren. Vergeet daarom niet tijdens de winterperiode je auto extra goed te beschermen. Gelukkig heeft Meguiar`s Hybrid Ceramic Wax, dit product maakt bescherming verbluffend eenvoudig!

Een normale wax droogt bijna niet bij temperaturen onder de 10 graden celcius en in de wintermaanden is het vaak ook erg vochtig buiten waardoor de wax niet opdroogd. Een nieuw revolutionair product om snel en eenvoudig bescherming aan te brengen is Meguiar`s Hybrid Ceramic Wax! Het aanbrengen van Hybrid Ceramic Wax kan bij lage temperaturen, gewoon simpelweg een paar sprays op je lakoppervlak na het wassen! Zo kun je dus in de wintermaanden altijd je lak maximaal beschermen!

Hybrid Ceramic Wax is geen coating, maar het bevat SiO2 gecombineerd met synthetische polymeren waardoor een hybride ontstaat tussen een Synthetische Wax en een Keramische Coating. Het eindresultaat is een hybride wax die de volgende eigenschappen heeft: extreme waterbeading, zeer duurzame bescherming en een lak die langer schoon blijft. Met Hybrid Ceramic Wax is het slechts een kwestie van opspuiten, afspoelen en afdrogen en je hebt een duurzame bescherming van de lak.

Bij Meguiar`s Hybrid Ceramic Wax droog je het oppervlak de eerste keer na het aanbrengen direct. De eerstvolgende keren spray je het product op en verspreidt je het product over het oppervlak met een (krachtige) waterstraal. In dit blog op onze website leggen we uit en laten we zien hoe je Hybrid Ceramic Wax aanbrengt.

Hieronder nog wat tips rondom het gebruik van Hybrid Ceramic Wax, aan de hand van de meest gestelde vragen over dit product:

-Kan ik Hybrid Ceramic Wax (direct) bovenop een gewaxte auto aanbrengen?

Je kunt Hybrid Ceramic Wax aanbrengen bovenop een waxlaag. Hiermee versterk je zelfs de bescherming en behaal je maximale bescherming. Wij adviseren dit echter te doen na de eerst volgende wasbeurt van de auto. Reden hiervoor is dat Hybrid Ceramic Wax op een nat oppervlak aangebracht dient te worden en nadat je de auto voorzien hebt van een normale waxlaag is de auto droog en schoon. Extra werk dus terwijl de huidige waxlaag de lak al goed beschermd tot de eerst volgende wasbeurt (en langer). Als laatste willen we benadrukken dat Meguiar’s Hybrid Ceramic Wax gebruikt kan worden bovenop elke traditionele Carnauba WaxSealant of Keramische Coating. 

-Ik zie strepen na gebruik van Hybrid Ceramic Wax?

Dit komt doordat er teveel product gebruikt is. Voor elk paneel is een paar sprays voldoende. Je hoeft niet elke centimeter van het oppervlak in te sprayen. De magie van Hybrid Ceramic Wax ontstaat als je met een (krachtige) waterstraal de wax van de lak afspuit. De aangebrachte wax verspreidt zich hierdoor gelijkmatig over het gehele oppervlak tijdens het afspuiten. Hybrid Ceramic Wax wordt niet geactiveerd door het afspuiten met water. Het is enkel voor de verspreding van het product. Gebruik je teveel product dan is de kans groot dat er teveel product achterblijft na het afspuiten wat moeilijk te verwijderen is. Gebruik dus niet teveel want dat is zonde van het product en het vergroot de kans op vlekken of strepen

-Wat is de beschermingsduur van Hybrid Ceramic Wax?

Dit is afhankelijk van diverse omgevingsfactoren maar gemiddeld beschermt Hybrid Ceramic Wax 3-4 maanden. De Hybrid Ceramic Wax beschermt niet zo lang als een keramische coating, maar het is zeer eenvoudig zelf aan te brengen waardoor je altijd de maximale bescherming hebt voor je lak. Daarnaast is het product ook veel goedkoper dan een keramische coating. Door regelmatig Hybrid Ceramic Wax aan te brengen (maandelijks) versterk je de bescherming en zal de laag nog bestendiger worden tegen vervuiling of andere sterkere reinigingsmiddelen die een waxbescherming sneller aantasten.

-Kan ik Hybrid Ceramic Wax gebruiken als het vriest?

Dit product werkt bij elke temperatuur. Echter, omdat het een product is dat je na het wassen van je auto, motor of ander voertuig gebruikt kun je het beste zelf de afweging maken of wassen bij vorst wel verstandig is. Goed drogen van alle oppervlakken die in contact met water komen is wel aan te raden.