Reflect Your Passion

FAQs

De antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hier! Staat je vraag er niet tussen neem dan gerust contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Q
WAT IS DE BESTE WAX?

Uiteindelijk zal het antwoord op deze vraag neerkomen op persoonlijke voorkeur.

 • Snelheid? Ultimate Quik Wax en Hybrid Ceramic Wax (Spray) zijn de producten waarmee het snelst een waxlaag aangebracht kan worden.
 • Maximale glans i.c.m. duurzame bescherming? Ultimate Wax is dan de beste keuze.
 • Maximale bescherming en waterafstotendheid? Hybrid Ceramic Liquid Wax is dan de beste keuze.
 • Een wax die Carnauba bevat? Kies dan voor onze Gold ClassTM Carnauba Plus Wax die extra carnauba bevat.
 • Prijs/kwaliteit/tijdsbesparend? De beste keuze is onze klassieke Deep Crystal Wax of onze 3-in-1 Wax voor een geweldig resultaat.
Q
WELK PRODUCT KAN IK HET BESTE GEBRUIKEN OP MIJN NIEUWE AUTO?

Alle Meguiar’s producten zijn te gebruiken op een nieuwe auto en het voordeel van een nieuwe auto is dat de lak nog in perfecte conditie verkeert. Als de routinematig behandeld wordt, kan de lak als nieuw blijven.

 • Volg het 5 stappenplan voor uw lak en de daarbij behorende producten
 • Was de auto wekelijks, gebruik makende van een washandschoen en autoshampoo
 • Behandel de auto met klei indien nodig
 • Bescherm de auto 3 tot 4 keer per jaar met een kwalitatief hoogwaardige wax
 • Onderhoud de auto tussen de wasbeurten door met een detailer om stof en vingerafdrukken te verwijderen
 • Bescherm interieur/exterieurlijsten en banden met een daarvoor bestemd product en leer met een daarvoor bestemde conditioner.
Q
HOE LANG HOUDT MIJN WAXBESCHERMING?

Dit verschilt voor elke gebruiker en hangt af van vele factoren zoals de leeftijd van de auto, weersomstandigheden, hoeveelheid gereden kilometers, hoe vaak de auto gewassen is, of de auto overdekt staat of niet etc.

Q
ZIJN DE PRODUCTEN VEILIG VOOR BLANKE EN METALLIC LAKKEN?

Alle Meguiar’s producten zijn veilig voor alle lakken. Meguiar’s heeft in samenwerking met verschillende lakleveranciers producten ontwikkeld die veilig zijn voor alle autolakken.

Q
HOE VERWIJDER IK SWIRLS EN KRASJES?

Dit is afhankelijk van de diepte van de krassen. Als de vingernagel blijft hangen in de kras dan kan de kras beter professioneel verwijderd worden.
Zo niet, kunnen de volgende stappen doorlopen worden (alle genoemde producten zijn veilig voor de lak):
– Voor krasjes en swirls, oxidatie of verwaarloosde lak: Ultimate Compound. Ultimate Compound kan zowel met de hand als met een Dual Action Polisher gebruikt worden.
– Bij één enkele kras of lichte beschadiging kunt u het beste ScratchX 2.0 gebruiken om de kras veilig en gemakkelijk te verwijderen. Dit product is zowel handmatig als met een DA Polisher te gebruiken.

Q
WAT IS DE BESTE SHAMPOO?

Meguiar’s heeft een brede range shampoos met elk hun eigenschappen.
Gold Class Shampoo en Conditioner bevat conditioners die ervoor zorgen dat het water eenvoudig van de lak afloopt wat het drogen versnelt.
NXT Generation Shampoo maakt het water zachter, dit resulteert in minder kalkvlekken en strepen bij het afdrogen van de auto. Ultimate Wash & Wax en Hybrid Ceramic Wash & Wax Shampoo laten daadwerkelijk een waxlaag achter tijdens het wassen van de auto. Deze shampoos voegen extra bescherming toe aan uw lak tijdens het wassen, waarbij de Hybrid Ceramic Wash & Wax vooral bescherming biedt en de Ultimate Wash & Wax de nadruk legt op glans.

Q
WAT IS EEN ‘DUAL ACTION’ (OFTEWEL DA) POLISHER EN WAAROM ZOU IK DEZE GEBRUIKEN. DEZE ZIJN TOCH ALLEEN TE GEBRUIKEN DOOR ‘PRO’S’?

Bijna alle professionele detailers gebruiken een DA Polisher, maar dat wil niet zeggen dat deze alleen te gebruiken zijn door ‘Pro’s’. Een DA Polisher geeft sneller betere resultaten. De Meguiar’s DA Polisher is zo ontworpen dat deze in combinatie met onze pads door zowel u als professionele detailers gebruikt kan worden. Deze polisher maakt het herstellen van uw lak eenvoudig en er kan tevens snel een waxlaag aanbrengen met behulp van de DA Polisher. Het mooiste aan de Meguiar’s DA Polisher is dat deze volledig veilig gebruikt kan worden bang te zijn de lak te beschadigen of swirls te creëeren zoals een rotary machine wel doet bij verkeerd gebruik. Hierdoor kan een rotary machine alleen gebruikt worden door mensen die gekwalificeerd en goed getraind zijn hierin.

Q
WAT IS BETER: SPRAY, VLOEIBARE OF PASTA WAX?

Dit hangt af van het doel en de verwachtingen van de wax. Zo geeft bijvoorbeeld de Ultimate Quik Wax™ (spray wax) geweldige resultaten in minder dan 15 minuten. Een spray wax zal wel vaker aangebracht moeten worden dan een vloeibare of pasta wax om dezelfde bescherming te bieden. Bij een vloeibare of pasta wax hangt het puur af van de voorkeur van aanbrengen, omdat deze beiden een even lange bescherming bieden.

Q
HOE LANG MOET IK WAX LATEN DROGEN NADAT IK DEZE HEB AANGEBRACHT?

De droogtijd van wax is afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid, dus het is niet mogelijk hier een tijdsduur aan te koppelen. Er is een eenvoudige techniek om te testen wanneer de wax verwijderd kan worden. Wrijf met de vinger (niet de nagel) over het behandelde oppervlak. Als het oppervlak schoon is zonder dat er vlekken achterblijven dan is de wax opgedroogd en kan deze uitgepoetst worden. Wanneer er wel  vegen en strepen achterblijven dan moet er nog enkele minuten gewacht worden tot de wax uitgepoetst kan worden.

Q
WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN DETAILER EN EEN QUIK WAX (SPRAY WAX)?

Een detailer is ideaal om lichte vervuiling te verwijderen tussen wasbeurten door. Hiermee wordt vuil verwijderd voordat het zich kan hechten aan de lak en de bescherming die de wax biedt aantast. Een Quik Wax mag alleen gebruikt worden op een schoon oppervlak. Perfect om de bescherming van de aanwezige waxlaag te verlengen.

Q
KUNNEN MEGUIAR’S PRODUCTEN GEBRUIKT WORDEN OP DE BESCHERMENDE COATING DIE EEN DEALER HEEFT AANGEBRACHT?

Onze producten zijn geschikt voor alle huidige verfbeschermingssystemen die uw dealer gebruikt, met dit in gedachten kunt u onze producten met een gerust hart gebruiken.

Q
WAT IS KLEI?

Haal de vingers na het wassen en drogen over de lak. Het is waarschijnlijk dat je oneffenheden voelt. Dit is oppervlaktevervuiling die aan de lak is vastgehecht en niet met wassen alleen kan worden verwijderd. Voorbeelden hiervan zijn boomsap, vogelpoepresten, industriële neerslag of zelfs verf-overspray.

Quik Clay is ontworpen als de perfecte methode om deze oneffenheden veilig te verwijderen. Neem een derde of de helft van de klei en kneedt deze tot een pannenkoekje. Sproei de Quik Detailer op het vervuilde oppervlak en wrijf met de klei over de vloeistof. De vervuiling zal aan de niet-schurende klei blijven plakken en het lakoppervlakt zo glad als een spiegel achterlaten.

Hybrid Ceramic Synthetic Clay heeft een speciale synthetische clay pad die werkt in combinatie met de Hybrid Ceramic Detailer om vuil van de lak te verwijderen. Door deze combinatie blijft er gelijk een wekenlange bescherming achter!

Q
ZIJN ALLE SOORTEN DOEKEN GESCHIKT OM RESIDU TE VERWIJDEREN?

Voor alle Meguiar’s producten raden we een hoogpolige Microfiber aan voor het verwijderen van productresten. Deze absorberen meer dan een normale doek en daardoor is oppervlak sneller streepvrij. Het risico op krassen, ontstaan door vuilresten die niet goed verwijderd zijn, wordt door het gebruik van een katoenen doek of Microfiber verminderd.

Q
WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WASH MITT?

Tijdens het wasproces van de auto is het voorkomen van swirls en krasjes het gesprek van de dag. De Wash Mitt voorkomt dat er tijdens het wassen swirls en krasjes ontstaan. Een normale spons wordt vuil en het vuil blijft in de spons zitten. Hierdoor ontstaan krasjes en swirls tijdens het wassen van de auto. De Wash Mitt is van speciaal materiaal dat dit vuil opneemt waardoor niet in aanraking komt met de lak. Gebruik bij het wassen van de auto altijd veel water en spoel de Wash Mitt regelmatig uit. Gebruik ook de Meguiar’s Gritt Guard zodat vuil altijd op de bodem van de emmer blijft liggen en krassen voorkomt.

Q
WAT IS DE TWEE EMMER METHODE?

Gebruik de 2 emmer methode om krassen en swirls te minimaliseren: Eén van de emmers bevat shampoo en een grit guard en de andere bevat alleen water en een grit guard om het opgenomen vuil in af te spoelen. Ieder keer als je met de Wash Mitt weer in de emmer komt om nieuwe sop te halen of uit te spoelen wrijf je tegelijkertijd met de Wash Mitt tegen de Grit Guard. Vuil blijft zo op de bodem van de emmer liggen. Zo geef je de auto een wasbeurt met een minimale kans op krassen!

Q
MOET IK NA IEDERE WASBEURT OPNIEUW WAX AANBRENGEN?

Niet als een goede kwalitatieve, pH neutrale autoshampoo gebruikt wordt. Alle Meguiar’s shampoos verwijderen veilig vuil zonder de beschermde waxlaag te beschadigen*. Venijnige huiswasmiddelen tasten de waxlaag aan, hierdoor wordt de beschermingsduur van de waxlaag aanzienlijk verkort.

*Wash Plus+ is niet pH neutraal en is ontworpen om de oppervlakte te reinigen en daarmee de waxlaag te verwijderen.

Weten hoe Meguiar's producten gebruikt moeten worden? Bij de How To's staan video's van diverse producten waar je dit kunt zien!

Bozoek de How To's

Verkooppunten

400+ verkooppunten in Nederland!

Meguiar’s heeft veel verkooppunten door heel Nederland, grote kans dat er bij jou in de buurt ook een winkel te vinden is!

Klik hier om het dichtstbijzijnde verkooppunt te vinden.