HOW TO: Meguiar`s Hybrid Ceramic Wax

GEPUBLICEERD: 21 May 2019

12 OPMERKINGEN

TERUG NAAR SHOWROOM

We krijgen regelmatig de vraag hoe je de nieuwe Hybrid Ceramic Wax het beste kunt gebruiken en aanbrengen. In dit blog laten we zien en leggen we uit hoe Hybrid Ceramic Wax deze het beste verwerkt kan worden. Ceramic Made Easy!

1e Keer aanbrengen van Hybrid Ceramic Wax: 

Schud de flacon goed: De auto moet in de schaduw staan en de lak moet koel aanvoelen.

 1. Was de auto met je favoriete Meguiar`s autoshampoo. Gebruik ook 2 emmers (liefst voorzien van Grit Guard) Swirls ontstaan door stukjes vuil en stof die tijdens het wassen over de laklaag van de auto gewreven worden, de Grit Guard in de Meguiar`s emmer helpt dit voorkomen.  Meer tips over het wassen en welke accessoires je het beste kunt gebruiken lees je in dit blog op onze website: https://www.meguiars.nl/autowassen/

2. Nadat je de auto afgespoeld hebt en al het schuim van de auto is, spuit je de Meguiar’s® Hybrid Ceramic Wax op alle exterieur delen. Gebruik niet teveel product. Om een idee te geven: 4 tot 6 keer spuiten is al voldoende voor de motorkap. LET OP: Breng Hybrid Ceramic Wax altijd aan op een nat oppervlak. 

3. Je verspreidt de aangebrachte Hybrid Ceramic Wax  tijdens het afdrogen van de auto met een hoogwaardige microvezel droogdoek zoals de Meguiar’s Supreme Shine Drying Towel. Hierdoor verspreidt je de Hybrid Ceramic Wax gelijkmatig over het oppervlak. Door de Hybrid Ceramic Wax op deze manier de eerste keer aan te brengen, creëer je een perfecte laag voor de volgende behandeling met Hybrid Ceramic Wax. Omdat een dergelijke formule zich lastig laat hechten aan een lakoppervlak, zorg je ervoor dat bij het drogen en uitwrijven wel een juiste hechting ontstaat. Door de nu gecreëerde beschermlaag zal de Hybrid Ceramic Wax perfect hechten als je dit product de volgende keer aanbrengt en simpelweg afspuit.

Eerstvolgende keren van aanbrengen (de beading en bescherming van Hybrid Ceramic Wax zal na 2e behandeling al meer zijn dan 1e behandeling) :

GOED SCHUDDEN: De auto moet in de schaduw staan en de lak moet koel aanvoelen. LET OP: Breng Hybrid Ceramic Wax altijd aan op een nat oppervlak. 

 1. Was de auto een PH neutrale autoshampoo.

2. Nadat je de auto afgespoeld hebt en al het schuim van de auto is, spuit je de Meguiar’s® Hybrid Ceramic Wax op alle exterieur delen. LET OP: In tegenstelling tot een wax hoef je dit product niet volledig dekkend aan te brengen, het water waarmee je de auto afspoelt zal het product verder verspreiden over de lak.

3. Start met het dak en gebruik een krachtige straal water om de auto af te spoelen. De kracht van het water zal het product verder verspreiden waardoor de gehele auto voorzien is van onze hybride keramische beschermlaag.

4. Droog de auto af met een hoogwaardige microvezel droogdoek zoals de Meguiar’s Supreme Shine Drying Towel. De auto kun je eventueel nog nalopen met de Meguiar`s Finishing Towel

TIP: Breng Hybrid Ceramic Wax gemiddeld 1 keer per maand aan zodat je bescherming optimaal blijft.

PLAATS EEN REACTIE

JOUW REACTIES

 1. A. Hartog says:

  Goedendag,

  Ik gebruik de Hybrid Ceramic Wax voor mijn auto en voor mijn boot.
  Het werkt goed, echter op de polyester romp van de boot met name bij de boeg waar veel waterbeweging is, hecht de wax niet. Ook na herhaaldelijk aanbrengen op de boeg is de wax zeer snel verdwenen.
  Op alle andere delen is lak goed beschermt en sterk waterafstotend .

  • Meguiar`s Holland says:

   De waxen uit onze consumenten (auto, motor, vrachtwagen) lijn zijn niet geschikt voor een boot oppervlak. Deze hechten simpelweg niet voldoende aan een dergelijk oppervlak omdat de porien te groot zijn. Gebruik in plaats daarvan een wax uit onze Marine lijn, bijvoorbeeld deze wax https://www.meguiars.nl/winkel/flagship-marine-wax-473ml Onze gehele marine lijn kun je vinden in de shop onder Marine.

 2. Rob Smits says:

  Als ik de de hybride ceramic wat heb opgebracht volgens de gebruiksaanwijzing poets ik me daarna het apezuur om de auto er weer een beetje goed uit te laten zien.
  Ik heb een zwarte Mercedes bij de auto van mijn vrouw, een zwarte Mito heb ik precies hetzelfde probleem.
  De auto ziet er niet uit en na een uur uitwrijven wordt het wat beter. Ik doe alles volgens de gebruiksaanwijzing maar kan het zo geen fijn product vinden.

  • Kees - Meguiar's says:

   Hallo Rob,

   Heb je de Hybrid Ceramic Wax op een nat oppervlak aangebracht? Vermoedelijk spray je teveel product op het oppervlak waardoor de vlekken ontstaan. Overigens hoeft een uur poetsen niet, gewoon het oppervlak afnemen met een detailer en doek (of vochtige doek en daarna droogwrijven met een droge microfiber) Je kunt ook het voertuig opnieuw wassen. Overigens droog je de auto alleen bij de eerste applicatie direct na opspuiten Hybrid Ceramic Wax af, bij de 2e keer en volgende keren aanbrengen verspreidt je de wax nog eens met een “krachtige” waterstraal, waardoor je de kans op vlekvorming reduceert.
   Ik hoop dat bovenstaande je weer een beetje op weg helpt. Je kunt ook altijd direct contact opnemen met ons.
   Wij staan tot je beschikking per telefoon op het gratis nummer 0800 MEGUIAR (6348427). Je kunt ons tevens een email sturen via klantenservice@meguiars.com.

   Met vriendelijke groet,
   Team Meguiar`s Holland

1 2 3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

u heeft mogelijk ook interesse in...