Welke wax is voor jouw auto het beste? Je bent van plan een wax aanschaffen, maar wat is nu het verschil tussen de Gold Class Carnauba Premium Plus Wax en een synthetische wax zoals de NXT Tech Wax 2.0 en Ultimate Wax?

Een Carnauba Wax biedt een rijke, diepe reflecterende glans terwijl de wax je auto voorziet van een natuurlijke bescherming. Synthetische waxen zijn gemakkelijke aan te brengen en uit te wrijven en bieden hiernaast een mooie glans een langere bescherming. Omdat de waxen volledig synthetisch zijn is er alles aan gedaan om hechting op lak te maximaliseren. Iets wat bij een natuurlijk product zoals Carnauba moeilijker is.

Er is discussie in de detailling wereld over welke wax nu eigenlijk voor een maximale diepte glans zorgt. Gebruikers die zweren bij Carnauba zullen als argument aanvoeren dat een Carnauba Wax een warmere, meer reflectieve glans genereert en dat synthetische waxen een meer kunstmatige glans opleveren. Eigenlijk is het probleem in deze discussie dat de diepte van glans subjectief is en dat iedere gebruiker de glans weer anders ziet. Uiteindelijk zal het bij de keuze tussen een type wax bepaald worden door persoonlijke voorkeuren. Welke bescherming wil je en hoeveel wil je ervoor uitgeven.

welke wax kies je voor deze auto?

Uiteindelijk zal het antwoord op deze vraag ‘wat is de beste wax?’ neerkomen op persoonlijke voorkeur. Wat vind je belangrijk?

  • Snelheid? Een spray wax is het ultieme product waarmee u gemakkelijk en snel een waxlaag aanbrengt op uw auto.
  • Duurzaam, synthetisch en waterafstotend? Ultimate Wax is de beste keuze.
  • Prefereert u een wax die Carnauba bevat? Kies dan voor onze Gold Class™ Carnauba Plus Wax die extra carnauba bevat.
  • Prijs/kwaliteit? De beste keuze is onze klassieke Deep Crystal Wax voor een geweldig resultaat.

Welke wax is beter, pasta, vloeibaar of spray?

Meguiar’s biedt naast de keuze uit Carnauba of Synthetisch ook nog de keuze uit een pasta, vloeibare of spray wax. Vaak stellen mensen ons de vraag wat beter is. Dit hangt af van uw doel en verwachtingen van de wax. Zo geeft bijvoorbeeld een spray wax geweldige resultaten in minder dan 15 minuten. Een spray wax zal wel vaker aangebracht moeten worden dan een vloeibare of pasta wax. Bij een vloeibare of pasta wax hangt het puur af van uw voorkeur van aanbrengen, omdat deze beiden een even lange bescherming bieden.

Meguiar’s biedt veel soorten wax aan, om de keuze overzichtelijker te maken hebben we een waxtabel ontwikkeld. Die kun hier onder zien, maar je kunt ook onze brochure aanvragen en alles rustig nalezen. Welke wax kies jij?

Welke Wax? Check de Meguiar's waxtabel