Je zou denken dat je auto of motor lak weer helemaal in showstaat is na een wasbeurt, maar als je echt goed kijkt (vooral in de zon) dan zal je zien dat het lijkt alsof er kleine krassen op elk paneel van je auto zitten. Krassen en swirls zijn de meest voorkomende lak problemen voor autobezitters. Als je swirls of krassen moet verwijderen, is Ultimate Compound een geweldige oplossing! Wil je de lak voeden of een diepe glans creëren? Gebruik dan Ultimate Polish!  Wanneer gebruik je Ultimate Compound en wanneer Ultimate Polish? En hoe werken deze producten? Dat lees je in dit blog!

Krimp jij ook in elkaar bij het woord compound, omdat het je doet denken aan traditionele polijstmiddelen die ernstige defecten verwijderen en die zo agressief zijn dat ze je laklaag kunnen vervagen en beschadigen? Meguiar’s Ultimate Compound is helemaal niet zo. Het heeft de kracht van een traditioneel polijstmiddel, maar dan met moderne technologie en microscopische schuurkorrels waarmee het snel en veilig lichte tot matige defecten verwijdert en de glans verbetert zonder de laklaag aan te tasten, te vervagen of te beschadigen. Met Ultimate Compound verwijder je eenvoudig en veilig lakdefecten zoals Oxidatie – Krassen – Watervlekken – Vlekken. Meguiar’s exclusieve micro-abrasive technology werkt snel en is veilig voor alle laksoorten. Ultimate Compound is uitermate geschikt om met de hand te verwerken. Behandel steeds stukjes oppervlak van 50 bij 50cm en wrijf het oppervlak daarna schoon met een met een Supreme Shine Microfiber of 100% katoenen doek en gebruik telkens een schone zijde van de doek.

Je kunt Ultimate Compound ook verwerken met en Dual Action polijstmachine. Meguiar`s heeft hiervan 2 typen: het DA Power System (Kan aangebracht worden op iedere boormachine die 1200-3500 Rotaties Per Minuut (RPM) maakt) en de MT310 Dual Action Polisher. Start je Dual Action polijstmachine pas als deze op het oppervlak rust om spetteren te voorkomen. Behandel ook bij machinaal polijsten steeds stukjes oppervlak van 50 bij 50cm en wrijf het oppervlak daarna schoon met een met een Supreme Shine Microfiber of 100% katoenen doek en gebruik telkens een schone zijde van de doek.

TIP: Zelfs nadat de auto of motor gewassen is dan kan er nog vuil op en in je lakwerk aanwezig zijn. Om de lak te ontdoen van dit vuil heeft Meguiar’s Quik Clay ontwikkeld. Je kunt kiezen voor de Quick Clay Kit of de Smooth Surface Clay Kit (Bevat meer Klei) Het kleien zorgt, naast het verwijderen van niet zichtbare vervuiling, er ook voor dat de waxlaag veel beter hecht en een langere bescherming biedt. Ook weet je zo zeker dat je polijst in een schoon oppervlak en je niet vuil aan het verplaatsen bent in plaats van het herstellen van je lakwerk.

Met Ultimate Polish kun je het lakoppervlak voeden om een diepe, rijke glans te bereiken.  Dit product bevat voedende oliën waardoor een rijke, diepe wet look glans op de lak ontstaat. Een veel voorkomende misvatting is dat een polish krassen en swirls verwijderd, maar eigenlijk is een polish bedoeld voor het voeden van je lakwerk met voedende oliën.

Behandel vervolgens het oppervlak met je favoriete Meguiar`s Wax, zoals bijvoorbeeld Meguiar’s Ultimate Liquid Wax voor perfecte bescherming en glans. Deze stap is belangrijk om het behaalde resultaat te verzegelen. Breng de Ultimate Wax aan met hand of met een DA Polisher met de speciaal ontwikkelde finishing disc. Hierdoor kan de wax perfect en gelijkmatig worden aangebracht. Het uitpoetsen van de wax wordt hierdoor ook vereenvoudigd.