We kunnen wel zeggen dat de winter ons heeft verlaten….tijd om alle vervuiling op en in je lakwerk te verwijderen!  Om de lak te ontdoen van dit vuil heeft Meguiar’s Quik Clay ontwikkeld. Defecten in de lak, zoals aantasting, krasjes, oxidatie en vlekken kunnen verwijderd worden met Ultimate Compound of Scratch-X!

clay 3

Zelfs nadat de auto of motor gewassen is dan kan er nog vuil op en in je lakwerk aanwezig zijn. Om de lak te ontdoen van dit vuil heeft Meguiar’s Quik Clay ontwikkeld. Je kunt kiezen voor de Quick Clay Kit of de Smooth Surface Clay Kit (Bevat meer Klei) Twijfelt je of een behandeling met een klei en detailer wel nodig is? Ga maar eens met uw vlakke hand over het lak oppervlak. Het vuil dat zich aan de lak heeft gehecht is voelbaar, het zijn kleine bobbeltjes.

clay 5_o

Maak het oppervlak vochtig met Quik Detailer en ga er overheen met de klei. Kneed je klei tot een pannenkoekje en vouw deze om je vingertoppen heen om te voorkomen dat je klei op de grond beland. Aanslag wordt opgenomen door de klei en het lak oppervlak voelt weer glad aan.

Klei + Detailer

Droog het oppervlak af met een 100% katoenen badstoffen doek of Meguiar’s Ultimate Wipe microvezeldoek. Herhaal dit proces, indien nodig, totdat het oppervlak zo glad als een spiegel aanvoelt.

TIP:  Werk altijd op een koel oppervlak in de schaduw. Quik Clay verwijdert geen in de lak vastgehechte vervuiling zoals vlekken, waskringen en oxidatie, hiervoor is een behandeling met Ultimate Compound of Scratch-X nodig.

scratch x

Defecten in de lak, zoals aantasting, krasjes, oxidatie en vlekken kunnen na het kleien worden aangepakt. Ze kunnen verwijderd worden met ScratchX 2.0 of Ultimate Compound. Scratch-X is bedoeld voor lokale krassen en andere lakdefecten.

ultimate-wax-aanbrengen-1024x682

Met Ultimate Compound verwijder je eenvoudig en veilig lakdefecten zoals Oxidatie – Krassen – Watervlekken – Vlekken. Meguiar’s exclusieve micro-abrasive technology werkt snel en is veilig voor alle laksoorten. Ultimate Compound is uitermate geschikt om met de hand te verwerken. Behandel steeds stukjes oppervlak van 50 bij 50cm en wrijf het oppervlak daarna schoon met een met een Supreme Shine Microfiber of 100% katoenen doek en gebruik telkens een schone zijde van de doek.

compound-mt310-1024x683

Je kunt Ultimate Compound ook verwerken met en Dual Action polijstmachine. Meguiar`s heeft hiervan 2 typen: het DA Power System (Kan aangebracht worden op iedere boormachine die 1200-3500 Rotaties Per Minuut (RPM) maakt) en de MT310 Dual Action Polisher. Start je Dual Action polijstmachine pas als deze op het oppervlak rust om spetteren te voorkomen. Behandel ook bij machinaal polijsten steeds stukjes oppervlak van 50 bij 50cm en wrijf het oppervlak daarna schoon met een met een Supreme Shine Microfiber of 100% katoenen doek en gebruik telkens een schone zijde van de doek.

NTX Tech wax Liquid

Behandel vervolgens het oppervlak met je favoriete Meguiar`s Wax, zoals bijvoorbeeld Meguiar’s NXT Generation® Tech Wax® 2.0 voor perfecte bescherming en glans.

Na het waxen kun je ervoor kiezen om een topping bovenop de wax aan te brengen door Paint Protect te gebruiken Hierdoor wordt het oppervlak extreem waterafstotend en vuil werend, waardoor het oppervlak extra beschermd is! Hieronder zie je hoe je Paint Protect aanbrengt:

1-aanbrengen-paint-protect

(Product)advies nodig?
Wij staan tot je beschikking per telefoon op het gratis nummer 0800 MEGUIAR (6348427). Je kunt ons tevens een email sturen via klantenservice@meguiars.com. Het contactformulier invullen kan uiteraard ook