Herstel kleur en helderheid op verwaarloosde en beschadigde lak oppervlakken! Laat op een veilige manier je lak glimmen met Meguiar’s Ultimate Compound!

Als je een tijdlang geen onderhoud aan je lakwerk hebt besteed kan het zijn dat je autolak dof en verweerd is. Op rode of gele autolakken zie je dit soms nog beter dan andere kleuren. Het is mogelijk om je autolak weer helemaal tot leven te laten komen en een ultieme glans te creëren. Laat je lak glimmen! Hoe? Let`s find out….

corsa-1

 

Deze Corsa word weer helemaal als nieuw gemaakt!

corsa-3-klei

Buiten de zichtbare verkleuring was op de autolak nog meer vervuiling aanwezig zoals boomhars en andere vervuiling. Met het wassen van de auto krijg je in de regel deze vervuiling niet weg. Meguiar’s raad voor het reinigen van het lakwerk met een compound altijd het gebruik van een klei en de bijbehorende detailer aan. Het is een snelle en eenvoudige manier voor het verwijderen van de boom sap/hars, teer en andere vervuiling. De vervuiling wordt opgenomen door de klei waarna het oppervlak weer glad aanvoelt.

corsa-4-compound-mt310

Het lakwerk is nu voorbereid voor de vervolgstappen. Meguiar’s Ultimate Compound is een van de populairste kras en swirl verwijderaars die Meguiar`s in het programma heeft. Ultimate Coumpound is ontwikkeld om vervaagde en verweerde lakken te herstellen en laat de lak glimmen. Deze compound is zowel handmatig als met een Dual Action Polisher aan te brengen.

corsa-5-compound-mt310

Voor deze auto is een MT310 Dual Action Polisher gebruikt met een 5 inch DA Foam Polishing Disc. . Verwerk je de Ultimate Compound met de hand? Gebruik dan een Even-Coat Applicator Pad. Tip: Voor nog meer resultaat en lakherstel kun je het beste een DA Foam Cutting Disc gebruiken als er met een compound gewerkt wordt!

animation-low

Bij deze motorkap bijvoorbeeld men zien hoe snel en gemakkelijk het lakwerk wordt gecorrigeerd met behulp van de juiste combinatie van producten van Meguiar’s.

corsa-6-compound-mt310

Het is altijd de moeite waard om na het polijsten Ultimate Polish aan te brengen. Een polish voedt de verf met essentiële oliën die bijdragen aan een glanzende en duurzaam resultaat.

corsa-7-waxjpg

Om het behaalde resultaat te verzegelen moet er een waxlaag aangebracht worden. Bij deze Corsa is Ultimate Wax gebruikt. Na het drogen van de wax is deze uitgewreven met een schone Microfibre doek.

corsa-8-glass-cleaner

Nu er zoveel aandacht aan herstellen van het lakwerk besteed is, kunnen andere oppervlakken natuurlijk niet achterblijven. Denk hierbij aan het de ramen, kunststof exterieurdelen, het interieur en de wielen en banden. Voor het interieur heeft Meguiar`s diverse interior detailers in het programma. Voor de banden is er Endurance Tyre Gel.

corsa-10

corsa-11

Het eindresultaat is ronduit spectaculair!

animation-low

Niet alle autolakken zijn in een dusdanige staat maar deze Corsa is een perfect voorbeeld van hoeveel je kunt bereiken met de juiste Meguiar’s producten.