Je denkt misschien dat je autolak weer helemaal in showstaat is na een wasbeurt, maar als je echt goed kijkt (vooral in de zon) dan zal je zien dat het lijkt alsof er kleine krassen op elk paneel van je auto zitten. Meguiar`s laat hieronder zien hoe je deze krassen verwijderen kan!

Krassen verwijderen

“Spinnenweb” krassen worden meestal veroorzaakt door slijtage van het dagelijks gebruik, maar door als het gebruik van een spons of verkeerde zeem/droogdoek kan een soortgelijk effect opleveren. Maar voordat je in paniek raakt , deze krassen en swirls hoeven niet voor altijd te zijn, Meguiar’s heeft de perfecte oplossing voor deze voorgoed te verwijderen van deze lakdefecten zodat je weer een heldere en egale glans krijgt!

Krassen en swirls zijn de meest voorkomende lakproblemen voor autobezitters. Maar dit is vaak makkelijker te verwijderen dan de meeste mensen denken; alles wat er nodig is het juiste product , een beetje know-how en de juiste accessoires.

Swirls en krassen verwijderen doe je met de volgende stappen:

Was de auto eerst met een autoshampoo en washandschoen voor er Ultimate Compound gebruikt wordt. Zorg ervoor dat het oppervlak koel en schoon is en de auto op een schaduwrijke plaats staat. Breng een kleine hoeveelheid product aan op een applicator pad of een 100% katoenen doek. Gebruik lichte tot matige druk en werk in overlappende cirkels. Hoe meer druk je uitoefent  op de pad, hoe meer resultaat er behaald wordt. Krassen verwijderen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Verwijder overtollig product met een schone Microfiber doek of 100% katoenen doek. Wrijf het oppervlak nog een keer op met een schone zijde van de doek.

krassen verwijderen met Ultimate Compound

De volgende stap is om het lakoppervlak met oliën te voeden om een diepe, rijke glans te bereiken . Een veel voorkomende misvatting is dat een polish krassen en swirls verwijderd, maar eigenlijk is een polish bedoeld voor het voeden van je lakwerk met voedende oliën.

Ultimate Polish zwarte auto

Het is belangrijk om als laatste stap altijd een wax op te brengen. Zonder de waxlaag, als verzegeling, zou de compound en de polish bij de eerste regenbui er af spoelen.

waxlaag als bescherming Ultimate Liquid Wax uitwrijven wax

Zie hier het eindresultaat!

Eindresultaat Na Ultimate Compound, Polish en Wax