Zelfs nadat de auto of motor gewassen is dan kan er nog vuil op je lakwerk aanwezig zijn. Om de lak te ontdoen van dit vuil heeft Meguiar’s Quik Clay ontwikkeld maar is er nu ook de Hybrid Ceramic Synthetic Clay. Wanneer gebruik je nu welke? En wat zijn de verschillen? In dit blog leggen we het je uit!

Beide klei methoden zijn erop gericht vervuiling van je oppervlak te verwijderen die zelf na het wassen nog aanwezig is op het oppervlak. Het grootste verschil is dat de Hybrid Ceramic Synthetic Clay tegelijkertijd bescherming aanbrengt; dit levert je tijdwinst op. Wil je echter de tijd nemen voor je detailbeurt en bijvoorbeeld ook lakcorrectie uitvoeren met Ultimate Compound of bescherming met een traditionale wax aanbrengen; dan is de Quick Clay Detailing System het geschikte product. Daarnaast zijn er verschillen wanneer de klei per ongeluk op de grond valt; de clay pad van de Hybrid Ceramic Synthetic Clay Kit kun je dan afspoelen en hergebruiken, de traditionele klei die in de Quick Clay Detailing System zit is onbruikbaar geworden na het vallen op de grond.

Quick Clay Detailing System

Je kunt kiezen voor de Quick Clay Kit of de Smooth Surface Clay Kit (Bevat meer klei) Twijfel je of een behandeling met een klei en detailer wel nodig is? Ga maar eens met je vlakke hand over het lak oppervlak. Het vuil dat zich aan de lak heeft gehecht is voelbaar, het zijn kleine bobbeltjes.

Quick Clay

Maak het oppervlak vochtig met Quik Detailer en ga er overheen met de klei. Kneed je klei tot een pannenkoekje en vouw deze om je vingertoppen heen om te voorkomen dat je klei op de grond beland. Aanslag wordt opgenomen door de klei en het lak oppervlak voelt weer glad aan. Droog het oppervlak af met een 100% katoenen badstoffen doek of Meguiar’s Ultimate Wipe microvezeldoek. Herhaal dit proces, indien nodig, totdat het oppervlak zo glad als een spiegel aanvoelt.

Quick Clay

TIP:  Werk altijd op een koel oppervlak in de schaduw. Quik Clay verwijdert geen in de lak vastgehechte vervuiling zoals vlekken, waskringen en oxidatie, hiervoor is een behandeling met Ultimate Compound of Scratch-X nodig.

Hybrid Ceramic Synthetic Clay

In de Hybrid Ceramic Synthetic Clay Kit zit een speciale synthetische klei-applicator pad die hergebruikt kan worden. Met deze klei pad verwijder je vastzittende vervuiling van een oppervlak. Het materiaal van de synthetic clay Pad is zo ontwikkeld dat de kans op marring , oftewel het veroorzaken van kleine krasjes, minimaal is. De Hybrid Ceramic Detailer is het smeermiddel voor deze klei applicator waardoor er tegelijkertijd bescherming aangebracht word. Het oppervlak wordt spiegelglad! De Hybrid Ceramic Detailer laat een extreme waterafstotend en vuilwerende beschermlaag achter.

Hybrid Ceramic Synthetic Clay of Quick Clay Detailing System?

In 1 behandeling je lak diep reinigen en beschermen en zo tijd besparen? Dat kan nu met de nieuwe Hybrid Ceramic Synthetic Clay. Ga je toch liever voor een lakbehandeling door middel van reinigen met Compound , voeden met Polish en Waxen met een traditionele Wax? Gebruik dan het Quick Clay Detailing System als voorbehandeling hierop!