Onlangs introduceerde Meguiar`s de Hybrid Ceramic Synthetic Clay Kit. Een kit die het mogelijk maakt om vervuiling van het oppervlak te verwijderen en tegelijkertijd een keramische bescherming aan te brengen. In dit blog laten we zien en leggen we uit hoe je Hybrid Ceramic Synthetic Clay Kit gebruikt.

Werk voor het beste resultaat in de schaduw* op een koel oppervlak en zorg ervoor dat de auto vooraf gewassen is met een pH neutrale shampoo.  Een suggestie voor een te gebruiken shampoo is Ultimate Wash & Wax.
*
Niet werken op oppervlakken die een temperatuur hebben onder de 55°F/13°C of warmer zijn dan  144°F/62°C.

Hieronderd leggen we in enkele stappen zien hoe je de Hybrid Ceramic Synthetic Clay Kit gebruikt:

  1. De lak wassen met een Wash Mitt en de shampoo naar keuze waarna het oppervlak gedroogd kan worden met de Water Magnet of Supreme Drying Towel.
  2. Spray een klein deel van de lak in met Meguiar’s® Hybrid Ceramic Detailer en doe dit ook op de Synthetic Clay Pad, 1 spray op de pad is voldoende.
  3. Controleer of je clay pad schoon is en wrijf met lichte tot gemiddelde druk met de Synthetic Clay Pad over het ingespoten oppervlak door heen en weer te gaan met de pad. Zorg dat je geen delen overslaat. Hierdoor verwijder je vastzittende vervuiling en maak je het oppervlak schoon en glad. Als de Synthetic Clay Pad blijft plakken op de lak, spuit dan opnieuw Hybrid Ceramic Detailer op het oppervlak en de Synthetic Clay Pad.
  4. Wrijf het behandelde oppervlak droog met de meegeleverde Supreme Shine™ microfiber doek.
  5. Herhaal stap 1-3 tot het gehele voertuig is behandeld
  6. Wanneer je klaar bent, spoel je de Synthetic Clay Pad af met water en laat je deze drogen in schaduw met de kleikant omhoog. Zorg dat je clay pad schoon is voor een volgende keer.

Extra  Tips

  • Wanneer je de Synthetic Clay Pad voor het eerst gebruikt, adviseren wij de klei laag van de pad te verzachten en te activeren door eerst een ruit van je auto te behandelen op dezelfde manier zoals je ook de lak zou behandelen.
  • Als je de Synthetic Clay Pad op de grond laat vallen, spoel deze dan af met water en droog deze af met een microfiber doek
  •  Als de Synthetic Clay Pad blijft plakken op de lak, spuit dan opnieuw Hybrid Ceramic Detailer op het oppervlak en de Synthetic Clay Pad.
  • Bewaar de Synthetic Clay Pad op een koele, droge en schaduwrijke plek.

FAQ

Q: Is de Synthetic Clay pad los verkrijgbaar?

A: De Synthetic Clay pad is niet los verkrijgbaar.

Q: Hoe lang beschermt de Hybrid Ceramic Detailer ?

A: Deze beschermt enkele weken. Daarna zul je of de behandeling met de detailer kunnen herhalen, maar we adviseren dan een wax aan te brengen die duurzamer is. Een suggestie is Hybrid Ceramic Liquid Wax

Q: Is kleien met de Hybrid Ceramic Synthetic Clay Kit beter dan de traditional klei behandeling?

A: Dit kun je niet zo stellen. Het is een andere manier van het reinigen van je lakwerk. Het grootste verschil is dat je bij traditionele klei vaak daarna nog polijst, voedt en in ieder geval als losse stap nog wax aanbrengt. Bij Hybrid Ceramic Synthetic Clay breng je gelijk een (wekenlange) bescherming aan.

Q; kan de Hybrid Ceramic Synthetic Clay Kit gebruikt worden op glas?

A; Ja, net als onze traditionele klei kan de de Hybrid Ceramic Clay perfect gebruiken op glas. Zorg er voor dat al het residue goed wordt verwijderd met een microfer doek na het behandelen van het oppervlak. We adviseren naderhand een glasscleaner te gebruiken voor een 100% streepvrij resultaat na het gebruik van de Hybrid Ceramic Clay Kit. Wel heeft Meguiar`s producten die speciaal ontwikkeld zijn voor glas oppervlakken; de Perfect Clarity Glass Polising Compound en Glass Sealant. Deze producten zijn zo geformuleerd dat ze optimaal reinigen op glass en een langdurige bescherming bieden aan een dergelijk oppervlak

Q; Wat moet ik doen als ik de Synthetic Clay Pad op de grond laat vallen?

A: Goed afspoelen met water zodat al het vuil van het oppervlak wordt verwijderd. Dit is een van de voordelen t.o.v. de tradtionele klei die je niet kunt hergebruiken nadat deze op de grond is gevallen.

Q;Wanneer moet het oppervlak na gebruik van de Synthetic Clay Kit opnieuw van bescherming voorzien worden en waarmee kan dit het beste gedaan worden?

We adviseren om het lakoppervlak minimaal 4 keer per jaar in de wax te zetten. Wij kunnen geen specifieke wax aanraden. De reden hiervoor is dat wij diverse soorten wax hebben in ons assortiment. Het type te gebruiken wax is afhankelijk van conditie van de lak en verwachtingen die je hebt qua bescherming van de wax. Hieronder staan twee suggesties: De Meguiar’s NXT Tech Wax 2.0 (Art. nr. G12718EU) synthetische wax geeft een waterafstotend effect en beschermt tegen oxidatie, corrosie, UV-stralen en het achteruitgaan van de lak. Meguiar’s Ultimate Wax (Art. nr. G18216EU) doet hetzelfde en geeft bovendien geeft de langste bescherming met een versterkte reflectie, de synthetische polymeren zorgen voor een diepe spiegelglans Dus samengevat geeft de Ultimate Wax de langste bescherming. http://meguiars.nl/winkel/ultimate-wax  Ook hebben wij een Wax op Carnauba basis in ons assortiment. Na het waxen kun je er nog kiezen om een topping bovenop de wax aan te brengen door Hybrid Ceramic Liquid Wax te gebruiken: https://www.meguiars.nl/winkel/hybrid-ceramic-liquid-wax of Ultimate Fast Finish http://www.meguiars.nl/winkel/ultimate-fast-finish . Dit zijn beide sealants die zorgen voor extra bescherming.

Tussen de waxbeurten door kun je de aanwezige waxlaag een enorme boost geven door de Hybrid Ceramic Wax aan te brengen na een wasbeurt. Hiermee wordt het oppervlak extreem waterafstotend en vuilwerend, waardoor het oppervlak extra beschermd is: https://www.meguiars.nl/winkel/hybrid-ceramic-wax