Eerder deze maand introduceerden we onze Glass Polishing Compound & Glass Sealant. Deze producten zijn de nieuwste toevoegingen aan de Meguiar’s Perfect Clarity range. Perfect Clarity Glass Polishing Compound & Glass Sealant leveren niet alleen kristalheldere ramen op , maar laat ook water (regen) snel van het oppervlak glijden. Hieronder willen we laten zien hoe je beide producten snel en eenvoudig  kunt gebruiken.

Ook al worden beide producten los verkocht, moeten we toch melden dat wij aanraden om beide producten tezamen te gebruiken. De reden hiervoor is: Vergeet het element glas voor even en zie de producten als traditionele compound en wax voor lak, maar dan aangepast voor glas. De polishing compound zorgt ervoor dat het glas zo helder als mogelijk wordt en de Glass Sealant zorgt ervoor dat vervuiling minder goed hecht en water zo van het oppervlak glijdt. Klinkt logisch toch? We beginnen met de Glass Polishing Compound.

Stap 1: Reining de ruit – Klinkt eenvoudig, maar je wilt geen polish aanbrengen op een lak die niet vooraf gewassen is en hetzelfde geld voor glas. Vooraf verwijder je dus vuil zoals, stof, zand en andere vervuiling. Dit kan perfect met Meguiar’s Perfect Clarity Glass Cleaner i.c.m. een schone microvezel doek!

Stap 2: Breng Polishing Compound aan op een Microfiber Pad – Enkele druppels compound dienen te worden aangebracht op de Microfiber Pad waarna het product met cirkelvormige beweging op de ruit wordt aangebracht totdat de gehele ruit is behandeld. Gebruik gemiddelde druk bij het aanbrengen van de compound!

Stap 3: Wrijf het product uit met een schone microvezel doek – Meer niet, gewoon uitpoetsen met een schone microvezel doek en vergeet niet dat hoe meer product je aanbrengt hoe meer moeite het kost om alles te verwijderen.…

TIP: Het is niet nodig om de Polishing compound te laten drogen. Zodra de Polishing Compound is opgebracht dien je het residu direct te verwijderen. Hoe langer je het laat drogen hoe lastiger het is om te verwijderen. 

De ruit is nu echt glashelder dus is het tijd om de ruit te gaan beschermen met Perfect Clarity Glass Sealant. Dit kan eenvoudig in een paar stappen. Hieronder laten we het je zien.

Stap 1: Aanbrengen – Gebruik de meegeleverde foam pad en breng meerdere druppels aan op de pad (5-10) en pas op dat je niet teveel product aanbrengt op de pad. Werk in een ruitpatroon bij het aanbrengen van de sealant en werk eerst in 1 richting naar beneden waarna je de tweede laag in tegenovergestelde richting aanbrengt. Zo zorg je ervoor dat de gehele ruit is geraakt en de Glass Sealant over het hele oppervlak verspreid is.

Stap 2: Verwijderen sealant – De sealant laat je een minuut of 5-10 drogen (warme omgeving) tot wel 20-25 minuten (in een koelere of vochtige omgeving). Om de sealant uit te poetsen gebruik je een schone microvezel doek welke ondergedompeld is in schoon kraanwater. Op deze manier verwijder je de sealant snel en eenvoudig.

Stap 3: Laatste applicatie – Nadat je de eerste laag sealant hebt verwijderd, dien je nog een laatste keer de sealant aan te brengen in een neerwaartse beweging (dus geen ruitpatroon). Ditmaal laat je de sealant niet drogen maar verwijder je de aangebrachte laag direct met een vochtige microvezel doek.

Het glas is niet alleen kristalhelder maar nu ook extreem waterafstotend en vuilwerend!

Vraag bij jouw dichtstbijzijnde verkooppunt naar de Glass Polishing Compound & Glass Sealant.
Vind jouw verkooppunt hier:

Je kunt de producten ook in onze webshop bestellen: