Genieten van een glanzende auto in de zomer!

Nu de zomer dichterbij komt is het tijd om de auto eens goed onder handen te nemen. Niet alleen brengt de zon schade toe aan autolak, ook lakdefecten zoals swirls, krasjes of schade (door bijvoorbeeld zure regen) worden extra zichtbaar. Tijd om de auto voor de zomer aan te pakken voordat de zomerzon genadeloos de lakdefecten en swirls laat zien. Meguiar’s heeft het 5-stappenplan ontwikkeld om de lak weer te herstellen en spectaculair te laten glanzen. Grijp de mooie zonnige lentedagen aan om die perfecte glans nog voor de zomer te krijgen!

Stap 1 – Wassen

Begin met het grondig wassen van de auto. Het handigste om te gebruiken is een waterslang en twee emmers met lauw water. Eén van de emmers bevat sop en de andere bevat alleen water om het opgenomen vuil in af te spoelen. Ga niet aan de slag in de volle zon, want dan droogt het opgeloste vuil weer op en ontstaan er watervlekken. Gebruik voor het wassen een microfibre Wash Mitt, ruim sop en spoel het vuil met veel water weg. Om de auto af te drogen kan het beste een Water Magnet gebruikt worden. Het is belangrijk altijd van boven naar beneden te werken, dus begin met het dak. Gebruik voor de velgen altijd een aparte Wash Mitt en doeken. Anders is de kans groot dat remstof krassen veroorzaakt in de lak van de auto.

Stap 2 – Reinigen en Voorbereiden

Nu de lak droog is, is het tijd voor het reinigen en voorbereiden van de lak. Twijfelt u of deze stap nodig is? Ga maar eens met uw vlakke hand over het lakoppervlak. Het vuil dat zich aan de lak heeft gehecht is voelbaar, het zijn kleine bobbeltjes. Om de lak te ontdoen van dit vuil heeft Meguiar’s Quik Clay ontwikkeld. Maak het oppervlak vochtig met Quik Detailer en ga er overheen met de klei. Aanslag wordt opgenomen door de klei en het oppervlak voelt weer glad aan. Defecten in de lak, zoals aantasting, krasjes, oxidatie en vlekken worden ook in deze stap aangepakt. Ze kunnen verwijderd worden met ScratchX 2.0 of Ultimate Compound.

Stap 3 – Polish

Door de lak te behandelen met polish wordt deze gevoed met oliën en conditioners die zorgen voor die extra diepe glans. De producten zijn gemakkelijk aan te brengen met applicator pads en daarna kan het residu uitgewreven worden – dit product hoeft niet te drogen. De Meguiar’s polish producten geven een diepe glans maar bieden geen bescherming.

Stap 4 – Waxen

De glans die naar boven is gekomen door de voorgaande stappen moet verzegeld worden door middel van een wax. Wax zorgt voor een beschermlaag op de lak zodat vuil er minder vat op krijgt. Ook zorgt wax ervoor dat de glans behouden blijft en heeft het een waterafstotende werking. Er is maar een beetje wax nodig om de auto te behandelen zonder veel kracht te zetten. Daarna wachten tot de wax opgedroogd is en vervolgens opwrijven met een microfibre doek tot de lak weer glanst als een spiegel!

Stap 5 – Onderhouden

Nu de auto er tiptop uitziet moet dit natuurlijk worden onderhouden. Vooral wanneer de auto buiten staat is het zaak deze goed bij te houden. Haal teer, vogelpoep, boomhars en andere vervuiling zo snel mogelijk weg voor het op de lak kan vasthechten of inwerken. De Meguiar’s Detailer producten zijn dé oplossing om uw auto te onderhouden en beschermen tussen de was- en waxbeurten door.

Niet alleen lak

Meguiar’s begrijpt goed dat een auto niet alleen maar uit lak bestaat en biedt daarom producten voor alle denkbare onderdelen van de auto zoals plastic delen, cabriolet dak, banden en niet te vergeten het interieur. De daarvoor benodigde accessoires zijn uiteraard ook te verkrijgen.

Door de bovenstaande stappen te volgen zorgt u er voor dat uw auto glansrijk de zomer door komt.