Je moet er niet aan denken dat er tijdens het wassen van je auto krassen en swirls ontstaan. In dit blog een aantal tips om “kras- en swirlvrij” te wassen.

Gelukkig heeft Meguiar`s  een aantal producten die je helpen het ontstaan van krassen en swirls tijdens het wassen te voorkomen!

Swirls ontstaan mede door deeltjes vuil en stof die bij het wassen over de laklaag heen gewreven worden. Door het plaatsen van een Grit Guard in je emmer verminder je de kans op swirls en krassen. Ieder keer als je met je Wash Mitt weer in je emmer komt om nieuwe sop te halen wrijf je tegelijkertijd met je Wash Mitt tegen de Grit Guard. Vuil blijft zo op de bodem van de emmer liggen.

Het handigste om te gebruiken is een waterslang en twee emmers met lauw water. Eén van de emmers bevat shampoo en de andere bevat alleen water om het opgenomen vuil in af te spoelen. Ga niet aan de slag in de volle zon, want dan droogt het opgeloste vuil weer op en ontstaan er watervlekken.

Wanneer je de auto gaat wassen, zorg er dan voor dat deze op een schaduwrijke plaats staat en niet in de volle zon. Spoel eerst het losse vuil van de auto af – met name aan de onderkant van de auto waar het vuil zich het meest ophoopt.

Voor het wassen van de auto kun je een Meguiar`s shampoo naar keuze gebruiken, deze zijn pH-neutraal en biologisch afbreekbaar. Hierdoor worden waxlagen of andere beschermingslagen niet aangetast. Zo is de auto in de fotoshoot voorzien van een coating, maar doordat de auto met de hand en met de juiste hulpmiddelen gewassen werd bleef de coatinglaag intact.

Een suggestie voor een te gebruiken shampoo is Ultimate Wash & Wax. Tijdens het wassen met deze autoshampoo wordt het vuil van de auto verwijderd én blijft er daadwerkelijk een waxlaag achter – dankzij de carnauba én synthetische polymeren in de formule. Deze shampoo voegt dus extra bescherming toe aan de lak, tijdens het wassen!

Tip: Ben je in het bezit van een foamlans dan kun je hiermee ook je auto reinigen. Dit doe je door je favoriete Meguiar`s shampoo 1 op 10 verdunnen en vervolgens een foam laag aan te brengen op de auto met de foamlans. Vervolgens ongeveer 5 minuten de foam laten inwerken op het oppervlak en daarna de auto weer afspuiten. Nu heb je al vuil van het oppervlak afgeweekt waarna je de auto verder met de hand kan wassen.

Om de auto af te drogen kun het beste een Water Magnet gebruikt worden. Het is belangrijk altijd van boven naar beneden te werken, dus begin met het dak.

Het is, naast het wassen van het lakoppervlak, ook belangrijk om je wielen en banden te reinigen en beschermen. Hierover in een hier op volgende blogpost meer.