Welke wax is voor jouw auto het beste?

GEPUBLICEERD: 11 August 2016

11 OPMERKINGEN

TERUG NAAR SHOWROOM

Welke wax is voor jouw auto het beste? Je bent van plan een wax aanschaffen, maar wat is nu het verschil tussen de Gold Class Carnauba Premium Plus Wax en een synthetische wax zoals de NXT Tech Wax 2.0 en Ultimate Wax?

Een Carnauba Wax biedt een rijke, diepe reflecterende glans terwijl de wax je auto voorziet van een natuurlijke bescherming. Synthetische waxen zijn gemakkelijke aan te brengen en uit te wrijven en bieden hiernaast een mooie glans een langere bescherming. Omdat de waxen volledig synthetisch zijn is er alles aan gedaan om hechting op lak te maximaliseren. Iets wat bij een natuurlijk product zoals Carnauba moeilijker is.

Er is discussie in de detailling wereld over welke wax nu eigenlijk voor een maximale diepte glans zorgt. Gebruikers die zweren bij Carnauba zullen als argument aanvoeren dat een Carnauba Wax een warmere, meer reflectieve glans genereert en dat synthetische waxen een meer kunstmatige glans opleveren. Eigenlijk is het probleem in deze discussie dat de diepte van glans subjectief is en dat iedere gebruiker de glans weer anders ziet. Uiteindelijk zal het bij de keuze tussen een type wax bepaald worden door persoonlijke voorkeuren. Welke bescherming wil je en hoeveel wil je ervoor uitgeven.

welke wax kies je voor deze auto?

Uiteindelijk zal het antwoord op deze vraag ‘wat is de beste wax?’ neerkomen op persoonlijke voorkeur. Wat vind je belangrijk?

 • Snelheid? Een spray wax is het ultieme product waarmee u gemakkelijk en snel een waxlaag aanbrengt op uw auto.
 • Duurzaam, synthetisch en waterafstotend? Ultimate Wax is de beste keuze.
 • Prefereert u een wax die Carnauba bevat? Kies dan voor onze Gold Class™ Carnauba Plus Wax die extra carnauba bevat.
 • Prijs/kwaliteit? De beste keuze is onze klassieke Deep Crystal Wax voor een geweldig resultaat.

Welke wax is beter, pasta, vloeibaar of spray?

Meguiar’s biedt naast de keuze uit Carnauba of Synthetisch ook nog de keuze uit een pasta, vloeibare of spray wax. Vaak stellen mensen ons de vraag wat beter is. Dit hangt af van uw doel en verwachtingen van de wax. Zo geeft bijvoorbeeld een spray wax geweldige resultaten in minder dan 15 minuten. Een spray wax zal wel vaker aangebracht moeten worden dan een vloeibare of pasta wax. Bij een vloeibare of pasta wax hangt het puur af van uw voorkeur van aanbrengen, omdat deze beiden een even lange bescherming bieden.

Meguiar’s biedt veel soorten wax aan, om de keuze overzichtelijker te maken hebben we een waxtabel ontwikkeld. Die kun hier onder zien, maar je kunt ook onze brochure aanvragen en alles rustig nalezen. Welke wax kies jij?

Welke Wax? Check de Meguiar's waxtabel

PLAATS EEN REACTIE

JOUW REACTIES

 1. Richard Moes says:

  Ik heb te veel wax aangebracht met hybride ceramic wax en zie dat die niet goed opgedroogd is met gebruik van de droogdoek hoe krijg ik dat uit de lak dat doffe van de wax nog.?

  • Kees - Meguiar's says:

   Hallo Richard,

   Je kunt proberen om met een detailer en een microfiber doek je finish te verbeteren. Maar het beste is opnieuw wassen en vervolgens de Hybrid Ceramic Wax in dun op te brengen. Bijvoorbeeld voor de motorkap is 2 spray`s voldoende.

 2. Erik-jan says:

  Ik heb na vele was soorten uitgeprobeerd te hebben heb ik de Ultimate paste wax eens geprobeerd in eerste instantie was ik ontevreden standtijd ongeveer een 2 weken. Na wat rond zoeken op het internet zag ik dat je eerst je lak moet reinigen met klei zogezegd zogedaan onder tussen is de standtijd ong 5 maand super tevreden volle glans haalt de kleur goed op!!!
  De prijs is aan de hoge kant maar is het zeker waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

u heeft mogelijk ook interesse in...