Welke wax is voor jouw auto het beste?

GEPUBLICEERD: 11 August 2016

11 OPMERKINGEN

TERUG NAAR SHOWROOM

Welke wax is voor jouw auto het beste? Je bent van plan een wax aanschaffen, maar wat is nu het verschil tussen de Gold Class Carnauba Premium Plus Wax en een synthetische wax zoals de NXT Tech Wax 2.0 en Ultimate Wax?

Een Carnauba Wax biedt een rijke, diepe reflecterende glans terwijl de wax je auto voorziet van een natuurlijke bescherming. Synthetische waxen zijn gemakkelijke aan te brengen en uit te wrijven en bieden hiernaast een mooie glans een langere bescherming. Omdat de waxen volledig synthetisch zijn is er alles aan gedaan om hechting op lak te maximaliseren. Iets wat bij een natuurlijk product zoals Carnauba moeilijker is.

Er is discussie in de detailling wereld over welke wax nu eigenlijk voor een maximale diepte glans zorgt. Gebruikers die zweren bij Carnauba zullen als argument aanvoeren dat een Carnauba Wax een warmere, meer reflectieve glans genereert en dat synthetische waxen een meer kunstmatige glans opleveren. Eigenlijk is het probleem in deze discussie dat de diepte van glans subjectief is en dat iedere gebruiker de glans weer anders ziet. Uiteindelijk zal het bij de keuze tussen een type wax bepaald worden door persoonlijke voorkeuren. Welke bescherming wil je en hoeveel wil je ervoor uitgeven.

welke wax kies je voor deze auto?

Uiteindelijk zal het antwoord op deze vraag ‘wat is de beste wax?’ neerkomen op persoonlijke voorkeur. Wat vind je belangrijk?

 • Snelheid? Een spray wax is het ultieme product waarmee u gemakkelijk en snel een waxlaag aanbrengt op uw auto.
 • Duurzaam, synthetisch en waterafstotend? Ultimate Wax is de beste keuze.
 • Prefereert u een wax die Carnauba bevat? Kies dan voor onze Gold Class™ Carnauba Plus Wax die extra carnauba bevat.
 • Prijs/kwaliteit? De beste keuze is onze klassieke Deep Crystal Wax voor een geweldig resultaat.

Welke wax is beter, pasta, vloeibaar of spray?

Meguiar’s biedt naast de keuze uit Carnauba of Synthetisch ook nog de keuze uit een pasta, vloeibare of spray wax. Vaak stellen mensen ons de vraag wat beter is. Dit hangt af van uw doel en verwachtingen van de wax. Zo geeft bijvoorbeeld een spray wax geweldige resultaten in minder dan 15 minuten. Een spray wax zal wel vaker aangebracht moeten worden dan een vloeibare of pasta wax. Bij een vloeibare of pasta wax hangt het puur af van uw voorkeur van aanbrengen, omdat deze beiden een even lange bescherming bieden.

Meguiar’s biedt veel soorten wax aan, om de keuze overzichtelijker te maken hebben we een waxtabel ontwikkeld. Die kun hier onder zien, maar je kunt ook onze brochure aanvragen en alles rustig nalezen. Welke wax kies jij?

Welke Wax? Check de Meguiar's waxtabel

PLAATS EEN REACTIE

JOUW REACTIES

 1. jacques says:

  vraag, onze,zoon heeft onze auto gewassen met een schuurspons, gevolg krassen en doffe plekken. hoe kan ik dit wegkrijgen

  • Meguiars Holland says:

   Hallo Jacques,

   Bedankt voor je vraag. Hoe je dit aan moet pakken ligt een beetje aan hoe heftig de schade is. Stuur even een email met wat foto’s naar klantenservice@meguiars.com en we sturen je een advies op maat.

   Groeten,
   Christine
   Meguiar’s Holland

 2. K.Veldman says:

  Wat is de beste was voor een Renault Clio in de kleur flammenrot.

  • Kees - Meguiar's says:

   Beste K. Veldman,

   Onze waxen zijn voor iedere lak(kleur) geschikt. Wij kunnen geen specifieke wax aanraden. De reden hiervoor is dat wij diverse soorten wax hebben in ons assortiment.
   Het type te gebruiken wax is afhankelijk van conditie van de lak en verwachtingen die je hebt qua bescherming van de wax.
   Hieronder staan twee suggesties:
   De Meguiar’s NXT Tech Wax 2.0 (Art. nr. G12718EU) synthetische wax geeft een waterafstotend effect en beschermt tegen oxidatie, corrosie, UV-stralen en het achteruitgaan van de lak.
   Meguiar’s Ultimate Wax (Art. nr. G18216EU) doet hetzelfde en geeft bovendien geeft de langste bescherming met een versterkte reflectie, de synthetische polymeren zorgen voor een diepe spiegelglans
   Dus samengevat geeft de Ultimate Wax de langste bescherming. http://meguiars.nl/winkel/ultimate-wax
   Ook hebben wij een waxen op Carnauba basis in ons assortiment.

   Met de Mirror Bright Polishing Wax hebben wij nu ook een “cleanerwax” in ons assortiment. Als je kijkt naar deze wax dan is de unieke eigenschap van de Mirror Bright Polishing Wax dat deze cleaners bevat en dus het oppervlak corrigeren tijdens het aanbrengen van de wax.
   Ultimate Liquid Wax doet dit bijvoorbeeld niet, maar biedt wel de meest langdurige bescherming met een versterkte reflectie, de synthetische polymeren zorgen voor een diepe spiegelglans.
   Daarentegen wordt Gold Class Liquid Wax over het algemeen geroemd over zijn rijke en diepe glans
   Eigenlijk is “probleem” dat de diepte van glans subjectief is, en iedere gebruiker ziet de glans weer anders. Uiteindelijk zal het bij de keuze tussen een type wax bepaald worden door persoonlijke voorkeuren. Welke bescherming wil je en hoeveel je wilt uitgeven.

   Ik hoop dat bovenstaande u een beetje op weg helpt. Mochten we u verder nog van advies over producten kunnen voorzien kunt u altijd contact opnemen met ons.
   Wij staan tot uw beschikking per telefoon op het gratis nummer 0800 MEGUIAR (6348427). U kunt ons tevens een email sturen via klantenservice@meguiars.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

u heeft mogelijk ook interesse in...