Baanbrekende technologie in een waxformule die je simpelweg opspuit,  afspoelt en afdroogt waarbij een duurzame bescherming achterblijft! In deze 2 blog`s lees je over de gedachte achter Hybrid Ceramic Wax en de verschillen met andere waxen en coatings.

Meguiar’s is bekend om haar producten die oppervlakken er beter uit laten zien en deze langduring beschermen tegen invloeden van buitenaf. In 1901 startende met het maken van poetsproducten voor meubels en daarna voor lakoppervlakken van de automobile zoals we deze nu kennen. Een van de redenen dat Meguiar’s zo succesvol is geweest is het voortdurend lanceren van nieuwe producten met de meest baanbrekende technologien hierin verwerkt. Net zoals alle veranderingen in de lakkenindustrie, gaat Meguiar’s hierin mee om altijd de beste producten te ontwikkelen voor de lakken van tegenwoordig. Wat mooi is moet mooi blijven!

Carnauba Wax

De eerste waxbescherming die Meguiar’s ontwikkeld heeft bevatte carnauba wax. Carnauba is een grondstof die te vinden is in een Braziliaanse Palm welke palmbladeren beschermd tegen de tropische weersinvloeden waarin de palm zich bevindt. Het extract is gecombineerd met andere natuurlijke ingedrienten zodat deze gebruk kan worden als een wax voor de auto die gemakkelijk is in gebruik en daarnaast een duurzame bescherming biedt aan de lak van de auto. Carnauba Wax heeft als eigenschap een diepe glans achter te laten en goede bescherming te bieden tegen de invloeden van buitenaf. Voor lange tijd was dit de best beschikbare bescherming voor lak. Terwijl veel mensen nog steeds de voorkeur geven aan een Carnauba Wax, heeft het als nadeel slechts enkele maanden bescherming te bieden. Meguiar`s heeft aan haar Gold Class Premium Liquid Wax, waar Carnauba in zit, syntetische eigenschappen toegevoegd. Zo is de verwerking van deze wax eenvoudig en heeft deze wax toch een lange beschermingsduur.

Synthetische Polymeren

De volgende grote verandering als het gaat om lakbescherming waren synthetische polymeren, ook wel “Sealants” of “Polymer Wax” genoemd. Synthetische Polymeren zijn zo ontwikkeld dat ze langdurige bescherming bieden, zijn handgemaakt en zo ontwikkeld dat deze optimaal hechten aan de lak. T.o.v. een natuurlijke Carnauba Wax is een sealant makkelijker aan te brengen en uit te poetsen en geeft deze een duurzamere bescherming. Synthetische Polymeren kunnen zo ontwikkeld worden dat deze een diepe rijke glans geven net als een Carnauba Wax. Een Sealant kan bescherming bieden gedurende 3-6 maanden, afhankelijk van de omgeving waarin de auto zich bevind en hoe deze wordt schoon gemaakt. Hierdoor is een Synthetische Wax of Sealant t.o.v. een Carnauba Wax duurzamer qua bescherming en kan deze door alle ontwikkelingen die plaatsgevonden hebben een vergelijkbare diepe glans achterlaten. Meguiar`s heeft met de NXT Tech Wax en Ultimate Wax twee syntetische waxen.

Keramische Coatings

De volgende evolutie in lakbescherming, en waarschijnlijk de grootste technologische doorbraak, zijn keramische coatings. Deze coatings zijn harder en duurzamer dan waxen of sealants en ze leveren extreme waterbeading. Afhankelijk van de samenstelling van de coating, kan een lakwerk makkelijker schoongemaakt worden, en blijft deze vaak ook langer schoon. Gebruikelijk is dat coatings SiC (silicon carbide), SiO2 (silicon dioxide) and Si3N4 (silicon nitride) bevatten

Keramische Coatings bieden een bescherming van 6 maanden tot enkele jaren. De beste resultaten worden behaald als de lak volledig wordt behandeld, Denk hierbij aan verwijderen van alle vastgehechte vervuiling op de lak zoals vliegroest, waarna de lak wordt gepolijst om defecten in de lak te verwijderen. De nadelen van een keramische coating zijn dat deze coating moeilijk zijn aan te brengen en te verwijderne en dat deze vaak erg duur zijn in aanschaf. Ook duurt het proces van aanbrengen langer waardoor het laten aanbrengen van een dergelijke coating ook duurder is. Prijzen varieren van enkele honderden euro’s tot enkele duizenden euro’s.

Meguiar’s® Hybrid Ceramic Wax

Met dit waanzinnige product treedt Meguiar’s de wereld van de SiO2 technologie binnen, welke ook gebruikt wordt in Keramische coatings. Hybrid Ceramic Wax is geen coating, maar het bevat SiO2 gecombineerd met synthetische polymeren waardoor een hybride ontstaat tussen een Synthetische Wax en een Keramische Coating. Het eindresultaat is een hybride wax die de volgende eigenschappen heeft: extreme waterbeading, zeer duurzame bescherming en een lak die langer schoon blijft. De Hybrid Ceramic Wax beschermt niet zo lang als een keramische coating, maar het is zeer eenvoudig zelf aan te brengen waardoor je altijd de maximale bescherming hebt voor je lak. Daarnaast is het product ook veel goedkoper dan een keramische coating.

In deel 2 van dit blog lees je meer over Hybrid Ceramic Wax