Verwijder krassen: Herstel je lakwerk in een paar stappen!

GEPUBLICEERD: 11 July 2016

11 OPMERKINGEN

TERUG NAAR SHOWROOM

Je denkt misschien dat je autolak weer helemaal in showstaat is na een wasbeurt, maar als je echt goed kijkt (vooral in de zon) dan zal je zien dat het lijkt alsof er kleine krassen op elk paneel van je auto zitten. Meguiar`s laat hieronder zien hoe je deze krassen verwijderen kan!

Krassen verwijderen

“Spinnenweb” krassen worden meestal veroorzaakt door slijtage van het dagelijks gebruik, maar door als het gebruik van een spons of verkeerde zeem/droogdoek kan een soortgelijk effect opleveren. Maar voordat je in paniek raakt , deze krassen en swirls hoeven niet voor altijd te zijn, Meguiar’s heeft de perfecte oplossing voor deze voorgoed te verwijderen van deze lakdefecten zodat je weer een heldere en egale glans krijgt!

Krassen en swirls zijn de meest voorkomende lakproblemen voor autobezitters. Maar dit is vaak makkelijker te verwijderen dan de meeste mensen denken; alles wat er nodig is het juiste product , een beetje know-how en de juiste accessoires.

Swirls en krassen verwijderen doe je met de volgende stappen:

Was de auto eerst met een autoshampoo en washandschoen voor er Ultimate Compound gebruikt wordt. Zorg ervoor dat het oppervlak koel en schoon is en de auto op een schaduwrijke plaats staat. Breng een kleine hoeveelheid product aan op een applicator pad of een 100% katoenen doek. Gebruik lichte tot matige druk en werk in overlappende cirkels. Hoe meer druk je uitoefent  op de pad, hoe meer resultaat er behaald wordt. Krassen verwijderen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Verwijder overtollig product met een schone Microfiber doek of 100% katoenen doek. Wrijf het oppervlak nog een keer op met een schone zijde van de doek.

krassen verwijderen met Ultimate Compound

De volgende stap is om het lakoppervlak met oliën te voeden om een diepe, rijke glans te bereiken . Een veel voorkomende misvatting is dat een polish krassen en swirls verwijderd, maar eigenlijk is een polish bedoeld voor het voeden van je lakwerk met voedende oliën.

Ultimate Polish zwarte auto

Het is belangrijk om als laatste stap altijd een wax op te brengen. Zonder de waxlaag, als verzegeling, zou de compound en de polish bij de eerste regenbui er af spoelen.

waxlaag als bescherming Ultimate Liquid Wax uitwrijven wax

Zie hier het eindresultaat!

Eindresultaat Na Ultimate Compound, Polish en Wax

PLAATS EEN REACTIE

JOUW REACTIES

 1. tawficke says:

  mag je ultimate polish regelmatig gebruiken tijdens het wassen van het voertuig?

  • Kees - Meguiar's says:

   Ultimate Polish gebruik je niet tijdens het wassen. Ultimate Polish verwerk je na het wassen, maar is vooral een voeding voor je lakwerk. Als je echt swirls of andere krassen hebt gerbruik dan Ultimate Compound.

 2. Alexander says:

  Mijn wagen is nog maar een maand oud, en toch zie ik al 3en paar kleine krasjes op de motorkap die zichtbaar zijn. Ook zie ik veel swirls over een groot deel van de wagen, de kleur is donkerblauw, enig advies?

  • Meguiars Holland says:

   Als er oneffenheden in de lak zitten, zoals lichte krasjes / poetskringen, dan kunt u deze verwijderen met een polijstmiddel zoals Ultimate Compound.
   Dit kan handmatig maar ook door gebruik te maken van onze MT310 Dual Action Polisher i.c.m. DA Foam Cutting Disc behaalt u optimaal resultaat.
   Vervolgens raden we aan om een wax aan te brengen als verzegeling. Wij kunnen geen specifieke wax aanraden. De reden hiervoor is dat wij diverse soorten wax hebben in ons assortiment.
   Het type te gebruiken wax is afhankelijk van conditie van de lak en verwachtingen die je hebt qua bescherming van de wax.
   Hieronder staan twee suggesties:
   De Meguiar’s NXT Tech Wax 2.0 (Art. nr. G12718EU) synthetische wax geeft een waterafstotend effect en beschermt tegen oxidatie, corrosie, UV-stralen en het achteruitgaan van de lak.
   Meguiar’s Ultimate Wax (Art. nr. G18216EU) doet hetzelfde en geet bovendien geeft de langste bescherming met een versterkte reflectie, de synthetische polymeren zorgen voor een diepe spiegelglans
   Dus samengevat geeft de Ultimate Wax de langste bescherming. http://meguiars.nl/winkel/ultimate-wax
   Ook hebben wij een Wax op Carnauba basis in ons assortiment.
   Na het waxen kunt u ervoor kiezen om een topping bovenop de wax aan te brengen door Paint Protect te gebruiken: http://meguiars.nl/winkel/paint-protect-473ml. Hierdoor wordt het oppervlak extreem waterafstotend en vuilwerend, waardoor het oppervlak extra beschermd is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

u heeft mogelijk ook interesse in...