Meguiar`s Car Care Tips: Wassen

GEPUBLICEERD: 04 January 2017

2 OPMERKINGEN

TERUG NAAR SHOWROOM

In de winter heeft de lak van je auto het wat zwaarder dan andere seizoenen. Naast regen, vuil en andere verontreinigingen die vanaf het wegdek opspatten op je lak heeft je autolak ook met strooizout af te rekenen. Belangrijk dus om je auto regelmatig te wassen!

In een ideale wereld zouden we het hele jaar door mooi weer hebben, maar helaas is dat niet het geval, dus is het schoonhouden en beschermen van onze auto(‘s) tijdens het winterseizoen extra belangrijk. Hieronder een paar tips over het wassen van je auto:

Was je auto bij voorkeur in de schaduw!

cooper-wassen-hogedruk

Wanneer je de auto gaat wassen, zorg er dan eerst voor dat deze op een schaduwrijke plaats staat en niet in de volle zon. Spoel eerst het losse vuil van de auto af – met name aan de onderkant van de auto waar het vuil zich het meest ophoopt.

Gebruik een shampoo met waxtoevoeging!

cooper-wassen-ultimate-washwax

Ultimate Wash&Wax is Meguiar`s meest complete shampoo. Deze shampoo met een mix van carnauba en synthetische eigenschappen zorgt voor een diepe, rijke glans alsof de auto net gewaxt is. Deze shampoo voegt dus extra bescherming toe aan de lak, tijdens het wassen!

Gebruik een Wash Mitt!

cooper-wassen-washmitt

De extra dikke Microfiber Wash Mitt verwijderd vuil en houdt dit goed vast dankzij de microvezelstructuur van de Wash Mitt. Hierdoor voorkom je dat je met het net afgewreven vuil direct weer krassen en swirls veroorzaakt. Extra handig; de Wash Mitt kan gewoon gewassen worden in de wasmachine (op 30 graden, gebruik geen wasverzachter)

Gebruik een of twee emmers met Grit Guard!

cooper-wassen2-emmers

Je kunt swirls voorkomen door gebruik te maken van een was emmer met Grit Guard. Swirls ontstaan mede door deeltjes vuil en stof die bij het wassen over de laklaag heen gewreven worden. Door het plaatsen van een Grit Guard in je emmer verminder je de kans op swirls en krassen. Ieder keer als je met je Wash Mitt weer in je emmer komt om nieuwe sop te halen wrijf je tegelijkertijd met je Wash Mitt tegen de Grit Guard. Vuil blijft zo op de bodem van de emmer liggen. Gelet op grotere kans op diverse vervuiling op het oppervlak in de winter, adviseren we om een emmer met Grit Guard te vullen met water en sop en een emmer met schoon water. De emmer zonder sop is om de Wash Mitt uit te spoelen na het wassen van het oppervlak, hierdoor breng je geen vuil terug in de emmer met shampoo. Een extra manier om swirls te voorkomen.

Voor de emmer is ook een speciaal deksel verkrijgbaar, klik hier voor meer info.

Reinig je velgen en banden met Hot Rims Wheel en Tire Cleaner!

cooper-wheel-tire

Het unieke aan deze velgenreiniger is dat je er ook je banden mee kunt reinigen. Het schuim van de velgenreiniger is zo ontworpen dat vuil als het ware losgeweekt wordt van velgen en banden. De velgenreiniger is veilig voor elke type velg voorzien van een blanke laklaag. Als je de banden met de Hot Rims Wheel & Tire Cleaner hebt gereinigd zorg je er ook voor dat een Endurance Tire Gel of Hot Shine Tyre Reflect (alleen verkrijgbaar via dealernetwerk) beter op het bandoppervlak hecht en langer blijft zitten.

Let op: Hot Rims Wheel & Tire Cleaner is alleen verkrijgbaar bij ons dealernetwerk en niet via onze webshop.

Droog de auto met een Water Magnet!

cooper-water-magnet

De Water Magnet is een grote (76 x 55cm) microvezel droogdoek die drie keer zoveel water dan een traditionele katoeken doek absorbeert. Op deze manier krijg je snel een vlekvrij resultaat.  Extra handig; de Water Magnet kan gewoon gewassen worden in de wasmachine (op 30 graden, gebruik geen wasverzachter)

Bescherm je banden!

gg7516_beautyshot

Endurance Tire Gel heeft een unieke samenstelling die ervoor zorgt dat autobanden een mooie, diepe, zwarte glans krijgen. Banden blijven wekenlang zwart en hebben er nog nooit zo lang goed uitgezien.

g18715_hotshinereflect

Hot Shine Reflect Tire Shine zorgt voor dezelfde diepe, zwarte glans waar iedereen zo van houd, maar wanneer er licht op de banden schijnt is er een unieke glinsterende reflectie! Deze exclusieve formule is eenvoudig gelijkmatig aan te brengen om strepen te voorkomen. Product hecht zich gemakkelijk aan de banden en laat een langdurige glans achter. Hierdoor zal het product minder uitlopen en geen ontsierende strepen achterlaten als het droogt.

Hot Shine Reflect bevat water resistente polymeren, verbeterde resin technologie en premium siliconen om banden te beschermen en wekenlang diepzwart en glanzend te houden.

Let op: Shine Reflect Tire Shine is alleen verkrijgbaar bij ons dealernetwerk en niet via onze webshop.

Voeg nog meer bescherming toe!

1

Lees in dit blog hoe je de autolak ook tijdens de koudere wintermaanden kunt beschermen tegen de weersinvloeden.

PLAATS EEN REACTIE

JOUW REACTIES

 1. Jan Verboort says:

  Dag,
  Wat vind U van het wassen in een wasstraat, vooral om de onderkant van de auto goed schoon te maken?
  Wat is het aanbrengen van een nano-laagje op de auto in de wasstraat? Is dit goed of beter niet doen?
  Groet,
  Jan Verboort
  Sint-Oedenrode

  • Kees - Meguiar's says:

   Hallo Jan,

   Bedankt voor je vraag.
   In principe raden wij het gebruik van een wasstraat af. Reden hiervoor is dat de kans op swirls en krassen groot is bij een wasstraat, er kan bijvoorbeeld altijd zand of andere vervuiling aanwezig zijn in de borstels wat krassen veroorzaakt. Daarbij zijn de shampoo`s en reinigingsmiddelen die gebruikt worden vaak te “agressief” waardoor een eventuele waxlaag (dus je beschermingslaag) verwijderd kan worden. Daarom adviseren wij om je auto te wassen met een Meguiar`s shampoo i.c.m. met een washmitt http://meguiars.nl/winkel/microfiber-wash-mitt en een emmer met grit guard http://meguiars.nl/winkel/grit-guard-bucket. Het drogen van de auto kun je het beste doen met een Water Magnet http://meguiars.nl/winkel/water-magnet-drying-towel

   Mocht je toch een keer goed je onderzijde van de auto willen reinigen kan een bezoek aan de wasstraat echter erg nuttig zijn. Let er wel na het wassen wel op of er Swirls of krassen ontstaan zijn op je lakoppervlak. Indien dit het geval is kun je deze verwijderen met het product Ultimate Compound http://meguiars.nl/winkel/ultimate-compound. In dit blog lees je meer over het verwijderen van swirls en krassen:http://meguiars.nl/krassen-verwijderen-met-een-paar-stappen/

   Wat betreft het “nano laagje”… elke bescherming is beter dan geen bescherming. Al je het echter hebt over duurzame bescherming met daarbij ook nog een mooie finish/glans raden wij aan om dit toch echt met een wax te doen. Dit kan met een spraywax of een “vaste”wax. Wij kunnen geen specifieke wax aanraden. De reden hiervoor is dat wij diverse soorten wax hebben in ons assortiment.
   Het type te gebruiken wax is afhankelijk van conditie van de lak en verwachtingen die je hebt qua bescherming van de wax.
   Hieronder staan twee suggesties:
   De Meguiar’s NXT Tech Wax 2.0 (Art. nr. G12718EU) synthetische wax geeft een waterafstotend effect en beschermt tegen oxidatie, corrosie, UV-stralen en het achteruitgaan van de lak.
   Meguiar’s Ultimate Wax (Art. nr. G18216EU) doet hetzelfde en geet bovendien geeft de langste bescherming met een versterkte reflectie, de synthetische polymeren zorgen voor een diepe spiegelglans
   Dus samengevat geeft de Ultimate Wax de langste bescherming. http://meguiars.nl/winkel/ultimate-wax
   Ook hebben wij een Wax op Carnauba basis in ons assortiment.

   Na het waxen kunt u ervoor kiezen om een topping bovenop de wax aan te brengen door Paint Protect te gebruiken: http://meguiars.nl/winkel/paint-protect-473ml. Hierdoor wordt het oppervlak extreem waterafstotend en vuilwerend, waardoor het oppervlak extra beschermd is.

   Ik hoop dat bovenstaande je een beetje op weg helpt. Mochten we je verder nog van advies over producten kunnen voorzien kun je altijd contact opnemen met ons.
   Wij staan tot je beschikking per telefoon op het gratis nummer 0800 MEGUIAR (6348427). Je kunt ons tevens een email sturen via klantenservice@meguiars.com.

   Met vriendelijke groet,
   Kees
   Team Meguiar`s Holland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

u heeft mogelijk ook interesse in...